tiistai 8. tammikuuta 2013

2012 loppuvuoden aikaansaannoksi

Sain ystävältäni moitteita kun blogiani ei ollu päivitetty. Nyt teen sen ja yritin kerätä puhelimeni muistista kuvia mitä kaikkea olenkaan touhunnut loppuvuotena. Osa kuvista on vielä mieheni puhelimessa mutta yritän nekin saada piakkoin tänne. Pientä muutosta on tullut omaan vapaa-aikaani sillä minut pestattiin vetämään lasteni koulun käsityöryhmää. Teemme paljon koulussa talkoo voimin hommia koulun hyväksi ja käsityö ryhmän tarkoitus on tehdä erillaisiin myyjäisiin/tapahtumiin myytävää. Toinen uusi harrastus joka tulee myös syömään vapaa-aikaani on koirailu. Tyttäreni aloitti viime syksynä kilpailemaan junior handlerissa ja nyt sitten kierrellään mahdollisuuksien mukaan eri koiranäyttelyissä ja käydään kursseilla silloin kun yhdistys niitä järjestää. Lisäksi liityin Länsi uudenmaan koirakerhoon ja ensimmäisessa yhdistyksen kokouksessa minut valittiin hallitukseen jäseneksi. Toivotaan että minut otetaan ilolla vastaan ja uusille ideoille on tilaa. Sitten itse asiaan eli käsitöihin yms. Laitan tähän nyt liudan kuvia mitä kaikkea on tullut ommeltua lähiaikoina.
Koirani kasvattajan tytölle ompelin tälläisen trikoo pipon jossa on fleecevuori. Pipon väri on luonnossa pinkki eikä punainen niin kuin kuvassa.
Nämä tein koira ystävälleni. Ylimpänä puolikuristava panta jossa pehmusosa on kierrätetty koiranomistajan vanhasta nakhatakista eli se on nahkaa. Sydän "yökkäri" on tehty valkoiselle kääpiösnautserille jolla oli nypitty karvat alas ja näin talvella tuppaa tulemaan kylmä ilman karvoja. Kangas on vanhasta t-paidastani, lisäksi vuorina on ohut fleece. Selässä menee vetoketju pukemisen helpottamiseksi. Yökkärin yläpuolella oleva sydän panta meni samaiselle koiralle. Alimpana on sitten musta-hopea kääpiösnautseri urokselle tehty mantteli. Kangas oli jonkinlaista "tekonahkaa", mielestäni siitä tuli äijämäinen takki. Olisin halunnut laittaa selkään harrikka merkin mutta tähän hätään sellaista ei löytynyt :(.
Vihdoin sain myös kuvan jossa ompelemani haalari on käyttäjänsä päällä :). Tämä haalari/manteli on ommeltu ulkoilukankaasta ja vuorina on fleece. Lahkeet ovat fleeceä ja nilkoissa on resorit. Lahkeet on kiinni KAM-neppareilla joten ne voi myös irroittaa ja käyttää pelkkää manttelia. Selkään ompelin ison G-kirjaimen koska koiran nimi alkaa G:llä. Aikaisemmista postauksista löytyy samalla idealla tehty haalari kääpiövillakoiralle.
Käytiin loppuvuodesta shoppailu reissulla ikeassa ja mukaan tarttui mm. nuorimmaisen leikkinurkkaukseen uusi hylly sekä piirrustuspöytä. Samalla kun vanhat hyllyt purettii ja siivottiin ylimääräinen krääsä pois niin päätin verhoilla vanhan kulahtaneen rahin tytölle mieleiseksi. Kangas löytyi anoppini kesämökin vintiltä ja ihastuin siihen ensi silmäyksellä. Tyttö tykkää myös uudesta mansikka-sieni rahistaan ja siinä istuskellaan ahkeraan lukemassa satuja.

2 kommenttia: