sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Ainon 3v. prinsessa kakku

Meidän pikkuneiti täytti 3-vuotta ja toivoi prinsessa kakkua. Tälläinen siitä sitten tuli. Pientä hermojen kiristystä se vaati mutta tulihan se ainakin valmiiksi ja neitikin oli ihan tyytyväinen äidin työhön.
Kakun on välissä mansikkamoussea ja valkosuklaamoussea.

keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Facebookin käsityöhaaste

Facebookissa oli sellainen käsityöhaaste mihin tietenkin osallistuin. Siinä luvattiin 5 ensimmäiselle kommentoijalle tehdä jotain omin käsin. Yllätys yllätys ajattelin ommella jokaiselle jotain. Päätin aloittaa lupausten lunastamisen ja ompelin ensimmäiseksi yhdelle kommentoijista vauvan samettihaalarin johon aplikoin apinan. Housut on kokoa 68cm ja kaava oli jostain ottobre lehdestä.



tiistai 18. tammikuuta 2011

Jippii!!!!

Nyt on kaikki vanhan blogin tavarat muutettu! Tervetuloa lukemaan nyt uutta blogiani!

Yksi perheenjäsen ollaan saatu vuodenvaihteessa lisää ja sehän on meidän Per Olof, kavereiden kesken "Pärre". Kissan nimen on keksinyt rakas ystäväni, kiitos siitä hänelle. Pärre tuli meille Salon löytöeläin talolta ja maailman ihanin kissa.

Aino 2v.

Mamman vauvakin tässä täytti jo 2 vuotta. Aika menee kyllä liian nopeesti. Synttäreille tein tosi perinteisen täytekakun jossa oli välissä mansikkarahkaa ja banaania. Päälle taiteilin neidin suosikki hahmon muumin. Muumi on tehty suklaa strösseleillä.

Neidillä on myös päällään kummeilta lahjaksi saatu muumi paita, juhlamekko sai jäädä nurkkaan kun muumi paita ilmestyi paketista :)

Kransseja

Hyvin on itsenäisyyspäivä vierähtänyt näitä kransseja tehdessä. Vaikka pohjia en itse puno niin kyllä näissä pienissä pipariukoissa ja sydämmissä ihan riittävästi on hommaa. Vielä olisi 4kpl kattokransseja tekemättä sitten olisi kranssi urakka valmis. Nämä kranssit menevät myyntiin Lahden joulumarkkinoille 12-13.12.2009.




Joulukranssi

Tässä elämäni ensimmäinen ihan itse tehty kranssi. Olen kyllä aikaisempina vuosina koristellut paljon kransseja mutta pohjia en ole tehnyt itse vaan olen tilannut ne pajunpunoja ystävältäni.

Tämä kattokranssi meni joulutervehdykseksi rakkaalle ystävälleni Lahteen.

Prinsessa mekkoja lisää

Tässä kuvassa poseeraa ystäväni tytär Lydia joka on iki onnellinen uudesta prinsessa mekosta. Tästä samasta ruudullisesta kankaasta on vielä tulossa toinenkin mekko siis se "varsinainen mekko". Tämä oli vaan tälläinen jämäpalloista tehty mekko johon lisättiin vähän ihan tavallista lakana puuvillaa että saatiin kangas riittämään. Kaava on ottobre 2/2005.

Juhlamekkoja äidille, tyttärelle ja mummille

Aina ei tarvitse olla morsiusneidolla "prinsesssa" mekkoa yllä ja voi silti näyttää todella söpöltä. Tässä nyt yksi esimerkki mielestäni todella herttaisesta mekosta joka ommeltu puuvillasta ja vuorina on käytetty batisti-kangasta.



Tämän poppoon mummille Erjalle ompelin parikin mekkoa joista nyt vain toisesta on kuva. Mekko on ommeltu puuvilla-pellavasta ja malli on mukava lähes kellohelmainen hellemekko. Koska kangasta sitten jäi vähän yli niin päätin yllättää Erjan ja ommella siitä myös Lydialle mekon. Kyllä oli ihmiset ihastelleet kun mummi ja lapsenlapsi kulki samanlaisissa mekoissa :)



Loput kuvat mekoista tulee kunhan vaan saan ne ensin käsiini.

Lisää hääjuhlia

Mieheni veli meni naimisiin 17.7.2010 ja sinne ompelin 130kpl valkoisia tuolin päällisiä, omille tytöilleni jotka oli morsiusneitoja mekot, 2 sulhaspojan liiviä, pitsiliinoja tuli leikattua "miljoona", askarreltiin tyllipalloja ym.


Tässä nyt vähän kuvia niistä häistä


Morsian ja tytöt


Sulhanen, morsian ja meiän tytöt



Aino


Nuorempi sulhaspoika odottelee tässä kirkkoon pääsyä isänsä kanssa


Vanhempi sulhaspoika nojailee ovenkarmeihin ja kuvassa näkyy myös tuolinhuput jotka ompelin. Tuoleissa on rusetti nauha joka on leikattu vanhoista pitsiverhoista.

Hääjuhlat

Tässä kuvia ystäväni hääjuhlista joihin omepelin kolmelle morsiusneidolle mekot ja pojalle valkoiset suorathousut. Mekkoja ompelin kolmessa eri koossa 146cm, 104cm, 86cm. Materiaalina mekoissa on satiini ja vuorina käytin yläosassa samaa satiinia ja alaosassa valkoista vuorikangasta johon ommeltiin paljon tylliä :). Mekoissa olen käyttänyt yläosassa ottobre 3/2007 lehdestä löytyvää kaavaa ja alaosa on lähes täyskellohelma.

Pojan housut on puuvillaa ja kaava oli jostain vanhasta sk-lehdestä.






Prinsessa mekot

Nämä mekot saivat alkunsa Lydian 3-vuotis synttäreillä jossa Lydia sai sedältään lahjaksi kaupasta ostetun ihanan prinsessa mekon. Kuinkas sitten kävikään kun mekko puettiin päälle ja leikittiin varmasti alle tunti niin ensimmäiset saumat alkoi purkautua ja loppu tuloksena oli lähes kokonaan purkautunut mekko. Iso pettymys ja surkuhan siitä sitten tuli kun kaunis prinsessa mekko oli mennyt rikki, Niinpä sitten päätin että ompelen vanhasta vaaleanpunaisesta satiini pöytäliinasta uuden mekon Lydialle. Vanhasta kaupan mekosta säästettiin helman päällä olevat "hapsut" ja prinsessa merkki.

Koska kangasta jäi sitten yli ja oma neitini oli siinä vieressä ihaillut mekkoa niin ompelin sitten samalla hänellekin mekon. Helman hapsut on Ainon mekossa tylliä ja merkki rinnassa on mainoksesta leikattu prinsessan kuva joka on laminoitu ja ommeltu mekkoon kiinni. Näin sain kaveruksille samanlaiset mekot.

Kuva ei ole ehkä paras mahdollinen mutta mekot ainakin näkyy :)


Maisa-Hiiri

Nuorimmainen fanittaa Maisa-Hiirtä ja ollaan kovasti etsitty suomesta Maisa-Hiiri pehmoa löytämättä sitä. Lainasin kirjastosta yhden sk-lehden ja tildan talvi kirjan ja sain siitä idean. Sk-lehdessä oli tehty hiiri pehmo joka ei kyllä näyttänyt yhtään Maisalta mutta mutta kun aikani muuntelin päänkaavaa niin sain siitä Maisan näköisen. Vartaloon otin taas mallia Tilda kirjan pehmo-ukkeleista. Nämä kun yhdisti ja vähän muutteli niin johon siitä sitten valmistui Maisa-Hiiri.
Ompelin myös ennen joulua tilauksesta toisen Maisan joka lähti Merjan 2-vuotiaalle Anni tytölle http://meppu.vuodatus.net



Mikki-Hiiri ulkoiluasu




Tämä ulkoilupuku on tehty tuulta pitävästä tummanruskeasta ulkoilukankaasta joka löytyi paikallisesta kangaskaupasta. Pukua piristämään ompeli ison Mikki-Hiiren kuvan selkään ja Mickey-tekstin eteen. Kuva ja kirjaimet on peräisin vanhimman lapsen vanhasta collegehupparista joka oli jo jäänyt pieneksi.




Päivitystä

Nyt vihdoin sain aikaiseksi alkaa siirrellä tavaraa vanhasta blogistani tänne. Yritän saada kaikki siirrettyä huomisen aikana ja sitten pikku hiljaa suljen vanhan blogini. Toivottavasti kaikki vanhat kävijät löytää tiensä myös tänne

Kevät takki









Tämä kangas on löytynyt kirpparilta 3e. Kangas on ulkoilukangasta mutta joku oli siitä sitten päättänyt ommella verhot ja verhoina ne myytiin kirppiksellä :)

Minä en kuitenkaan halunnut niistä verhoja vaan ompelin niistä kevät takin johon laitoin vuoriksi vaaleanpunaisen puuvillan. Kaava on Sk-lehdestä mutta koko oli jotenkin kamalan iso joten jouduin laittamaan taakse kuminauhan jotta takki ei näytä ihan teltalta työtn päällä.




Barbapapa







Jossain vaiheessa Barbapapa oli nuorimmaisen ehdoton suosikki ja siksi ompelinkin hänelle oman pinkin Barbapapa mekon. Mekko on velouria samoin kuin aplikoitu Barbapapa.




Vaaleanpunainen Barbapörrö yökkäri on taas tehty papan vanhasta t-paidasta ja kuva on painettu kangasväreillä

Rimpsumekkoja




Tämä mekko malli on meidän suosikki. Tällä Ottobreen kaavalla on tehty monta mekkoa. Punainen mekko on tehty alunperin joulujuhliin mutta valitsin kankaaksi pellavan joten sitä pystyy käyttämään myös kesälläkin niin ei jää turhaa kaapinpohjalle lojumaan.


Sininen ruutumekko on taas oikea näyte kierrätyksestä. Mekko on tehty papan vanhoista kauluspaidoista. Paitoja meni kaksi tähän mekkoon mutta eipähän tarvinnut heittää pois hyvä kuntoisia paitoja. Tämän mekon yläosa on pikkaisen erillainen kuin punaisen. Tässä on vetoketju takana kun taas punaisessa on olkapäillä solmittavat nauhat.

Kesämekko


Löysin Eurokankaan palalaarista tämän ihanan kukkaiskankaan. Tyttäreni halusi prinsessa mekon missä helman piti pyöriä kunnolla ja siksi tämä mekko onkin tehty kahdesta eri kaavasta. Helma on (lähes) täyskellohelma ja yläosa on jonkun SK-lehden juhlamekon kaavasta. Takana on vetoketju.

Pöksyjä


Nämä velourpöksyt ompelin Lahden joulumarkkinoille 2009 myytäväksi. Kangas on velouria ja vyötäröllä ja lahkeissa on resorit. Jokaisen housun toiseen lahkeeseen on aplikoitu kuva.

Kaksi pientä elefanttia marssi näin....




Nämä takit on ommeltu tilauksesta ja ne menivät sisaruksille. Toiveena oli että takit olisivat samanlaiset mutta kuitenkin niin että toinen on tytön ja toinen pojan takki. Tein sitten ruskeasta vakosametista jälleen Elisabeth Gyntherin kaavalla takit joihin toiseen aplikoin vihreät ja toiseen vaaleanpunaiset norsut. Vuorina takeissa on tikkivuori.

Tuliaisia Lahteen




Vein pieniä tuliaisia ystäväni lapsosille Lahteen. Nuorimmainen sai ihanan ruskean vakosamettisen norsu takin ja lämpöpussin turvakaukaloon. Isommat lapset saivat uudet laukut.


Takissa on vuorina tuultapitävä vuorikangas ja välissä lämpövanua. Hupun vuorina on ihana pörröfleece. Takkiin on aplikoitu eteen yksi norsu ja takana marssii jonossa kaksi norsua. Kaava on Elisabeth Gyntherin.


Lämpöpussi on tehty omalla kaavalla ja päälikankaana siinä on ulkoilukangas joka pitää tuulta. Välissä on lämpövanua ja vuorina on fleece.


Kassit on Ikean paksua puuvillaa.

Huiveja/kuolalapppuja


Olen nähnyt monessa ruotsalaisessa blogissa näitä huiveja ja päätin itsekin ommella niitä koska meidän lapset inhoaa kaulureita. Näitä voi siis käyttää isommilla kaulurin tapaan tai sitten vauvoilla kuolalappuina suojaamaan paitaa. Kankaina näissä on velouria tai trikoota ja toinen puoli on mikrofleeceä. Takana on kam-nepparit.

Apina ja sydän takit




Nämä takit ompelin Lahden joulumarkkinoille 2009 myytäväksi. Olen käynyt siellä muutamana vuotena myymässä käsitöitä. Takkejen päällikangas on puuvillaa ja vuorina on ruskea tikkivuori.








Halloween


Tein isommille muksuille Halloween asut koulun halloween-discoon. Normaaliin tapaan asujen teko aloitettiin edellisenä päivänä :). Poika ilmoitti että haluaa olla Dragula ja tyttö halusi olla piru. Hetki tutkittiin netistä millaisia asut voisi olla ja sitten suunta vaatekaappia ja tutkimaan mitä sieltä voisi löytyä.

Dragula-asuun löytyi vintiltä housut (jonku sukulaispojan vanhat joita sitten pienennettiin), kaapista löytyi vähän pieni kauluspaita joka kuitenkin mahtui päälle, viitta on viime vuoden kekkreistä ja siihen ommeltiin nyt punainen kaulus ja kaulassa oleva pitsi on mummon vanhoista verhoista.

Pirun asu tehtiin sitten äidin kahdesta vanhasta yöpaidasta, toista pienennettiin vähän ja toisesta tehtiin hihat.

Näin päästiin taas halvalla, en juuri koskaan viitsi ostaa mitään naamiaisasuja koska ne on yllättävän kalliita ja sitten niitä käytetään vain kerran.

Yksi pieni ankka lähti leikkimään....




Yksi ankka pääsi seikkailemaan neidin uuteen bodyyn joka on tehty äidin vanhasta paidasta. Tämä oli ensimmäinen tälläinen aplikointi missä osa kuvasta on "irti" (siivet ja jalat). Neppareina on kam-nepit haaroissa

Herkullinen takki




Tämä takki on tilaustyö ystäväni tytölle. Ideaa lainasin vähän Villa Kianan blogista.




Materiaali on vakosamettia ja vuorina on tikkivuori. Kaava on Elisabeth Gyntherin


Kylpyviitta


Päätin tehdä itse kylpyviitan nuorimmaiselle koska on todella ärsyttävää käydä uimahallissa ja sitten kun suihkun jälkeen annat pyyhkeen niin se on hetkessä lattialla ja aivan läpimärkä.

Tämä kylpyviitta ei enää putoa ja kuivaa uimahallin lattioita.

Eteen aplikoin vielä neidin oman nimen.

Pyyhe on ikean ja kaava on omasta päästä.

Velour pöksyt




Löysin kaapinohjalta sopivan kokoisen velourpalan pöksyihin. Aplikoin vielä toiseen lahkeeseen kukan ja vyötärölle laitoin vain resorin niin ei paina eikä kiristä neidin masua. Kaava on oma.